Krakeend (Mareca strepera)

Gistermiddag ben ik na het vrijwilligerswerk bij De Hoep een rondje om de Karpervijver gaan lopen. Als eerste kijk ik dan vanachter het scherm of er wat levendigheid is op het water. Er zwommen Brandganzen en Grauwe Ganzen, Wintertaling, Krakeenden en Slobeenden. Het weer was zo lekker dat ik eerst besloot te wandelen om later bij het scherm terug te komen. Daar weer aangekomen ging ik op een boomstronk zitten om te kijken of ik de camera tevoorschijn zou halen.  Het licht was mooi en hier en daar komen frisse grassen tevoorschijn waartussen de eenden liggen te dobberen. En toen zag ik opeens de sfeer voor me die ik hebben wilde, maar omdat de o.a. de Wintertaling achter de grassen lagen, wachtte ik op een eend die voor de grassen zwommen. En zo gebeurde het na een poosje wachten  man en vrouw Krakeend aan kwamen zwemmen en ik de foto’s kon maken die ik voor ogen had.

Op de achtergrond de Wintertaling en Slobeend.

Krakeend (Mareca strepera)

 

4 Comments

  1. Hoi Willie,
    dit zijn werkelijk hele mooie beelden van deze eenden.
    ook de mooie zachte kleur van de omgeving is echt super om te zien.
    Het zijn echt sfeerplaten.

    Groet, Helma

Comments are closed.