In het riet

Dit is niet het vervolg op de vorige blog maar een tussendoortje :-). Gisteravond heb ik nog even de fiets gepakt en naar het Kwakelpad gereden. Na wat heen en weer lopen op het pad ontdekte ik verschillende zangers in het riet. Zoals je wellicht zult weten verschuilen ze zich nogal, maar met een beetje geduld lukte het me om ze vast te leggen.

 

rietgors

Hierboven man Rietgors balancerend op een rietstengel.

 

rietgors

Hier een vrouwtje, ik denk dat het een jong is. Je ziet goed hoe ze omgeven was door het riet, voor de kijkers, het rechteroog is vrij van riet en scherp, het linker daar zit een zweem van een stengel. Voor mij mag dat de pret niet drukken, het is een schatje.

 

rietgors

Even verderop zat deze rietgors wel vrij. Tussen twee haakjes, ik vind het vrouwtje mooier dan de man.

 

rietzanger

Tot slot een Rietzanger met voedsel voor het nageslacht.

Terwijl ik hier aan het fotograferen was, hoorde ik verderop bij de waterberging een Koekoek. Ook daar ben ik heen gefietst in de hoop een glimp op te vangen. Dat lukte niet, ik hoorde hem ook niet meer. Maar ik vroeg me af…de Koekoek legt haar eieren in het nest van bijv. een Rietzanger, de eieren worden uitgebroed door dat kleine vogeltje, het wordt gevoerd, maar blijven de ouders Koekoek dan daar dichtbij in de buurt? Jetske stuurde mij deze link.

Nou, in ieder geval heb ik me prima vermaakt.

5 Comments

  1. Wat een knappe serie weer. Bij jullie was het schijnbaar nog wat aangenamer dan hier, want hier was het gistermiddag al frisjes en het was vervolgens ook geen lekkere zomeravond meer.
    Maar goed, terug naar je vogels. Vooral je tweede foto vind ik prachtig, het is juist zie zweem van zacht heen en weer wiegend riet dat het zo mooi maakt. Maar ook rietzanger met verse hapjes is een kunststukje.
    Bij ons plekje met de ijsvogels horen we in de bosschages erachter ook de koekoek regelmatig koeken.

Comments are closed.