Vogelhut ’t Gooi

Afgelopen maandag ging de wekker om vijf uur in de morgen en om zeven uur zaten Marcel en ik in een vogelhut in ’t Gooi. Camera op statief of rijstzak en afwachten maar wat er voor de lens zou komen. We zagen Grote bonte spechten, man, vrouw en juvenielen, koolmezen met jong en ook de Pimpelmees kwam regelmatig langs. Verder de Merel, Roodborst, Zwartkop man, Gaai en Glanskop.

 

Grote bonte specht

Een juveniel speelt kiekeboe.

 

Grote bonte specht

En neemt een bad.

 

Gaai

De Gaai kwam ook regelmatig langs.

 

Koolmees

De Koolmees ligt op apegapen…

 

Glanskop

Dan kun je maar beter zoals deze Glanskop verkoeling bij het water zoeken.

 

Koolmees

Koolmees.

 

Zwartkop

Erg blij waren we met de Zwartkop, eigenlijk hadden we het nog fijner gevonden als de vrouw ook langsgekomen was.

 

Grote bonte specht

Moeder en kind op dezelfde boom.

 

Binnenkort zal ik nog wat foto’s laten zien, ik heb er zoveel kunnen maken, dus wordt vervolgd.

 

5 Comments

  1. Wat een geweldige serie. De eerste foto is al gelijk een mooie binnenkomer. Het lijkt wel een kunstwerkje. De amechtige koolmees is toch wel bijzonder, maar triest gezicht. De Vlaamse gaai komt veel voor, maar die heb je weer heel fraai gefotografeerd. De zwartkop is een mooie waarneming, wat een mooi standpunt had je daar. Moeder en kind gingen er eens mooi voor hangen, wat een bof.
    Jetske, de koolmees doet dit om warmte kwijt te raken, dus ik denk niet dat we het zielig moeten vinden ofzo

  2. De foto’s aan de waterkant zijn mooi in beeld gebracht. sommige wat bokeh op de achtergrond.
    De twee grote bonte spechten in de boom is ook een mooie treffer. Blijkt toch weer qua licht weer een mooie hut te zijn.

  3. Dat bezoek heeft je weer een mooie serie opgeleverd, Willie. De eerste foto is meteen al prachtig met het kleine kopje dat net boven die boomstam uitsteekt. Om over dat amechtig hijgende koolmeesje nog maar te zwijgen. Zoals Rudi hierboven al schreef, zo’n gehuurde kijkhut heeft toch zijn voordelen.

    Ja zo’n hut heeft zeker voordelen en het is wel gezellig om samen met een maatje te fotograferen. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar lekker lopend of fietsend te kijken wat ik tegenkom.

Comments are closed.