Korenbloem

Bij het waterbergingsgebied staat momenteel een mooi veldje met korenbloemen. Ze doen hun best bij de gemeente, ook in het dorp hebben ze op verschillende plekken mooie bloeiende planten geplant. Voor de bijen heel goed natuurlijk, zo kunnen ze als het ware op niet al te grote afstand van bloem naar bloem vliegen. En kunnen we ze een handje helpen in deze barre tijden.
Van de korenbloemen heb ik een serie foto’s genomen, een zestal laat ik er zien.

korenbloem

Een korenbloem op de voorgrond, maar het veldje is nog goed te zien.

korenbloem

De achtergrond wat softer.

korenbloem

Beginfase en in volle bloei.

korenbloem

Wat meer tegenlicht en koeler van kleur.

korenbloem

Less is more.

korenbloem

Schilderachtig.

De foto’s heb ik ’s avonds gemaakt, om half acht kreeg ik opeens de geest en ben op de fiets gesprongen. Een mooie avond waar meer mensen van genoten en gezellig nog een praatje met me maakten. De meeste foto’s heb ik handmatig scherp gesteld om het gewenste effect te bereiken. Het was praktisch windstil maar zo’n bloem beweegt toch altijd wel wat. Ik denk dat ik niet ontevreden mag zijn met het resultaat. O jee, mag ik dat wel opschrijven????

 

8 Comments

  1. Mooie serie hoor, ik vind het warme avond licht op een aantal foto’s wel wat hebben, mooie kleuren in de achtergrond, de eerste foto is mijn favoriet omdat je dan het blauw van de bloemen wazig in de achtergrond terug ziet.

  2. Natuurlijk mag je dat opschrijven dat je tevreden bent met het resultaat want het is echt een prachtig resultaat. Ik mis de korenbloemen en de andere wilde veldbloemen dan ook. Gelukkig is hier in de Egboetswater ook een strookje met deze mooie bloemen geplant.

    Groetjes, Helma

  3. Ik vind ze allemaal op hun eigen wijze mooi, maar als je me ertoe zou ‘dwingen’ om een keuze te maken uit deze reeks, dan gaat me voorkeur uit naar de laatste foto, die je zelf schilderachtig noemt. Ik vind de kleuren van de achtergrond bescheiden, maar tegelijkertijd zo belangrijk voor de sfeer van de foto, dat ik denk dat ‘schilderachtig’ hier helemaal bij past.

    Groet van Anton.

    Anton Kieftenburg

Comments are closed.