Kwak

Al een week of twee wordt er een Kwak waargenomen in het Nagtegaalplantsoen in Overveen. Nu ben ik niet iemand die daar gelijk naartoe stormt maar als zo’n vogel daar zo lang zit… dan wacht hij natuurlijk op me 🙂

Het was een makkie om het te vinden, er lagen en zaten een stuk of tien mensen met grote toeters gezamenlijk op het gras langs de waterkant. Een mooie buurt heeft de vogel gekozen, ik zou er zo willen wonen. Eerst heb ik het statief op de laagste stand gezet maar al snel wilde ik nog lager en gebruikte de rijstzak op de koekenpan.

Kwak

Hier kwam de juveniele Kwak aan de overkant uit de begroeiing. Het is een juveniel, een volwassen Kwak heeft de kleuren van een Blauwe reiger, grijs/donkergrijs.

Kwak

In het water vol met kroos speurde hij naar vis of een kikker. Er was een moment dat hij dook en een bek vol kroos had, of er wat eetbaars tussen zat kon ik niet zien.

Kwak

Op een gegeven moment vloog hij naar mijn kant en liep zo de lens in…

Kwak

Snel heb ik mijn converter er tussen uitgeschroefd maar de vogel kwam nog dichterbij…

Kwak

Super!

Kwak

Deze foto is van een andere kant gemaakt tegen het licht in. Heel rustig zat de vogel daar zichzelf te poetsen. Ik kan je vertellen een mus fotograferen is veel moeilijker dan deze Kwak.

Kwak

Even wat krabbelen…

Kwak De tong uitsteken naar ons en we zijn tevreden!

De Kwak is een vrij zeldzame zomergast en trekt weer naar het zuiden dit najaar. Dan denk ik: wat knap als dit beestje dat in zijn eentje kan vinden, maar dat is wat simpel gedacht van me, ze hebben een ingebouwde tomtom.

Klik op publicatie en zie waar ik een kleine expositie heb!

5 Comments

  1. Schitterende serie, ik was er ook bijna heen gegaan, maar toen kwam er wat anders op mijn pad. Tja en daarna was de kwak gevlogen. Volgende keer dus gewoon die kans pakken, want ik zie hier wat een prachtmomenten dat heeft opgeleverd.
    groetjes Ghita

  2. Ha, jij bent er ook geweest. Prachtige serie, Wil! Leuk om te zien dat sommige fotografen onderscheidende opnames proberen te maken en dat is jou heel goed gelukt. Fijne beelden allemaal!

    Groeten, Larry

  3. Bijzonder fraaie opnames Wil….deze jonge rakker staat er uitmuntend op met een heerlijk laag standpunt. Ook de close-up is super. Heb zelf een volwasse exemplaar maar dit is ook heel erg gaaf. Gefeliciteerd met deze bijzondere waarneming. Groet Marcel

Comments are closed.