Macro

Gistermiddag nadat ik bij De Hoep gewerkt had, ben ik de duinen ingelopen met de camera en en daarop de macro lens . Eigenlijk was het te zonnig en te winderig maar tja, je weet maar nooit wat je tegenkomt. Er vlogen een paar Distelvlinders en Icarusvlinders, maar die waren te druk om er een foto van te kunnen nemen. Dus werd ik helemaal blij toen ik een libel op een takje zag zitten. Rustig aan ben ik gaan knielen en gelukkig bleef het beestje zitten en kon ik een foto maken.

Daarna ben ik gaan liggen op mijn buik en steeds wat dichterbij gekropen.

Verschillende foto’s heb ik genomen en deze laat ik zien omdat de vleugels als een rokje van een ballerina om het lijfje danst. De naamgeving vind ik lastig en na de boeken bestudeerd te hebben, kom ik tot Grote Keizerlibel (jong).. Deze komt veel voor in de duinen, mocht ik het verkeerd hebben, hoor ik het graag.
Ghita oppert dat het waarschijnlijk de Zwervende Heidelibel is. Ik ben gelijk gaan kijken en dat kon nog weleens kloppen, bedankt Ghitta!

Na een tijdje heen en weer gelopen te hebben, gaf ik het op om een goede foto van een vlinder te kunnen maken. En toen kwam de Krasser op mijn pad, dus lag ik weer laag op mijn matje en kon deze foto maken.

Samen met de rups van de St. Jacobsvlinder.

Nog even later zag ik weer een Grote Keizerlibel en daar hoefde ik niet laag voor te gaan…

Het was een fijn uurtje in mijn geliefde duinen.

4 Comments

  1. Wat heb je die libel er prachtig op. Ik denk dat dit een zwervende heidelibel is. Grote keizerlibel is meer blauw. Deze is meer rood en kleiner denk ik. Vind libellen ook erg lastig hoor. En de heidelibellen lijken ook nog erg op elkaar. De zwervende heidelibel wordt op dit moment best veel waargenomen.

  2. Stuk voor stuk knappe macro’s. Vooral die betoverende ogen van de libel vind ik erg mooi. Maar ook het kleurige stel op de derde foto mag gezien. worden.
    Aan de naam van juffers en libellen waag ik me maar liever niet. Ze lijken me vaak wat teveel op elkaar.

Comments are closed.