Nog een keer Geoorde Fuut

Vorige week was het zo leuk om de Geoorde Fuut te zien met de jonkies, dat ik besloot er nog een keer heen te gaan. Dinsdags ben als vrijwilliger in een bezoekerscentrum in de buurt, maar is het toch nog wel een aardig eindje lopen. Mijn dochter heeft sinds kort een vouwfiets en die mocht ik lenen. ’s Morgens vroeg die opgehaald, achter in de auto en rijden maar. Na gedane arbeid de fiets uitgevouwen en fietsen maar. Rugzak met camera op de rug en dat ging prima. Aangekomen bij de hut bleek er geen mens te zitten, dat vind ik dan heerlijk, geen luid gepraat enz. De Geoorde Fuutjes zwommen best wel dicht voor de hut, dus ik ging weer op de knietjes (au). En dan ben je paraat en komt er een groep van zes mensen luid tetterend binnen, zucht. Wat zit er……is dan de standaard vraag……geoorde fuut……wat is dat??? Weet je, ik ben best wel lief en aardig, maar nu ging ik het niet uitleggen en zei ……kijk maar in een boekje. Daarna kwamen er echte vogelaars met grote toeters :-):-) en gingen de luidruchtige mensen weg. Ik kreeg van een vogelaar zelfs een krukje om op te zitten voor het lage luikje, werd het toch nog leuk!

Iedereen is welkom hoor, maar denk even na.

geoorde fuut

Het jong is al een stuk groter dan vorige week.

 

geoorde fuut

Kijk zo moet je duiken.

 

geoorde fuut

Heb je opgelet?

Er zwom ook nog een futenpaar met een wat groter jong.

geoorde fuut

Bij het oor kleurt het al wat.

 

geoorde fuut

Een lieverdje.

8 Comments

 1. Heel herkenbaar om nog een keer terug te gaan, dat smaakt dan naar meer en nog mooiere foto’s willen maken. Mooie tafereeltjes laat je hier zien.
  Ook je verhaal is wel herkenbaar. Het ligt vaak aan mijn eigen stemming hoe ik dat ervaar. 😉 Passerende vakantiegangers willen vaak toch even een kijkje nemen in de hut.

  Ik ben soms verbaasd hoe weinig mensen weten van de natuur, maar ik heb makkelijk praten want ik ben geïnteresseerd in de natuur.

 2. Wat een goed idee om toch nog even terug te gaan naar de Geoorde Fuutjes. Heeft jouw een prachtige serie foto’s opgeleverd. Vooral de laatste foto vind ik geweldig 👌
  En ja…. d’r komt af en toe wat publiek in de kijkhut waarvan je denkt: ‘wat doe je hier’
  DE reden dat ik over het algemeen alleen op pad ga. 😀
  Groet, Geert

 3. Je schotelt ons opnieuw een mooie serie voor van de geoorde futen.
  Dergelijke ervaringen heb ik hier in juli en augustus ook regelmatig in de vogelkijkhutten hier inde buurt. Nog even volhouden, dan zijn er minder toevallig passerende vakantiegangers,

 4. Hoi Willie!

  Prachtige foto’s! Gisteren heb ik ook zelf de Geoorde Fuuten gespot in Kijkhut Doornvlak aan de Scheilaan bij Egmond Binnen. Enig, dat doorlopend duiken en voeren van de kleintjes. Ik ga ook nog een keer heen met m’n toeters….. Nu gekiekt met m’n Panasonic FZ 82 maar dat moet beter kunnen met Nikon en toeter(s)……

  Groet aan Har!

 5. Wat een prachtige opnames weer Willie! En mooi in dat blauwe water. Ik herken je ergernis in de vogelhut, al vind ik gesprekken met medevogelaars wel leuk. En leerzaam. Maar het groepje dat jij beschrijft heeft duidelijk geen oprechte interesse en kunnen hun vertier beter elders zoeken.

Comments are closed.