Roodborsttapuit in de duinen.

Vorige keer schreef ik dat ik de vouwfiets van mijn dochter had geleend om na het werk de duinen in te gaan. Nu heb ik via Marktplaats een vouwfiets gekocht en die heb ik vorige week gelijk gebruikt. Eerst fietste ik naar het “Boetje van onze Kees” een kijkhut met een grote plas water aan de voorkant waar ik weleens een IJsvogel, Roerdomp en Waterral gezien heb. Dit keer niets van dat al, maar wie weet aankomende winter. Verder fietsend zag ik een groepje vogels vliegen, afgestapt en ik zag dat het Roodborsttapuiten waren. Een daarvan ging op een struik zitten, in de “Wilhouding” (laag bij de grond) er naartoe gegaan en door wat groen heen nam ik deze foto.

 

roodborsttapuit

Daarna ben ik wat hoger gaan staan en kon ik verschillende foto’s van de RBT maken.

 

roodborsttapuit

 

roodborsttapuit

 

roodborsttapuit

Je snapt misschien wel, mijn dag kon niet meer stuk. Straks gaat mijn vouwfiets weer achter in de auto en wie weet zie ik morgen ook weer wat moois.

7 Comments

 1. Ha… de ‘Wilhouding’ heeft weer z’n vruchten afgeworpen 👌
  Mooie serie heeft je dat opgeleverd Willie. Prachtig vogeltje dat ik hier helaas al minder zie
  Groet uit Drenthe,
  Geert

 2. Een mooie waarneming en een prachtige serie.
  Een gouden greep om zelf een vouwfietsje te kopen.
  We zien hier steeds meer elektrische vouwfietsjes op bijvoorbeeld pleziervaartuigen. Ze fietsen daar makkelijk mee naar de stad om boodschappen te doen of naar een evenement.

 3. Dat jouw dag niet meer stuk kon, is inderdaad wel duidelijk. Wat een mooie vondst tijdens de eerste rit op je nieuwe aanwinst.
  Ik had vandaag een soortgelijke ervaring. De iLark bracht me naar een stuk heide waar ik al 10 jaar niet meer was geweest, met een paar mooie vlinders en sprinkhaantjes als oogst.

Comments are closed.