Onderbelichte Futen

De maandopdracht van Birdpix voor maart is ‘ belichting’.  Overbelicht, onderbelicht, high key, low key, silhouet, tegenlicht, zonsopgang en zonsondergang. Nou ja, ik ben er druk mee geweest… Als ik dacht de zon gaat mooi onder, aten we al om vijf uur zodat ik op tijd op een bepaalde plek kon zijn.  Tegen de zon in fotograferen zorgde ervoor dat ik sterretjes in mijn ogen zag en helemaal duizelig werd. En dan was het ook nog een zo dat er vaak geen vogel te bekennen was in het mooie rood, het rood dat ook nog kort duurt. Maar ik vind het wel leuk hoor, je hebt een doel en dat is belangrijk voor me.

Fuut

 

Deze twee foto’s zijn in tegenlicht genomen en op mijn camera onderbelicht. Helaas geen mooi rood in het water maar wel fijn licht.

 

Fuut

 

Nu twee foto’s die ik vorige week in Den Oever heb gemaakt, de Fuut zwom onder een brug waar het dus al donker was en nog extra onderbelicht op de camera.

 

Fuut

 

Fuut

 

Geen van deze foto’s is het geworden voor de MO van BP. Die zie je over een dag of wat, de inzendingen moeten nog van commentaar voorzien worden. Hopelijk score ik een beetje goed 🙂 de foto die ik ingestuurd heb, heeft trouwens niks met de zon te maken, daar kreeg ik teveel sterretjes van…!

6 Comments

 1. Die sterretjes zie ik zo voor mij! Kan er ook niet tegen!
  Je tweede foto is voor mij nr. 1.
  Wat een moeite heb je weer gedaan. Het resultaat mag er zijn.
  Ben benieuwd wat het uiteindelijk geworden is.
  Dat krijgen we hopelijk nog eens te zien 🙂

 2. Fotograferen is schrijven met licht, en die kunst beheer jij wel. Jij maakt er meteen schoonschrift van.
  Het zijn stuk voor stuk weer prachtige foto’s met fraaie details.. Alle vier hebben ze onder invloed van het licht hun eigen sfeer. Vooral de tweede vind ik door zijn zachtheid heel bijzonder.

Comments are closed.