Pimpelmees

Afgelopen week mochten we weer op de kippen en kat passen van onze zoon en schoondochter. Het is een paradijsje waar ze wonen, tenminste als je van de natuur houdt. Geen luxe maar gewoon PUUR.
Even in sneltreinvaart wat ik gezien heb in de tuin: eekhoorns, muizen, kool-pimpel en glanskopmees, vier roodborsten waarvan een stel in de schuur broedt op zes eitjes. Net als vorig jaar een paar koolmezen die druk zijn met het bouwen van een nest in de brievenbus. Dat nest wordt zo groot als een A4’tje! Hoog boven in een beuk vlogen spreeuwen af en aan om het kroost groot te brengen. Dan wonen er nog boomklevers en een grote bonte specht en elke dag vliegt er een blonde buizerd een rondje om de tuin. De groene specht lachte ons de hele dag uit en kregen we niet te zien.
Nu laat ik drie foto’s zien van de pimpelmees die regelmatig op een takje landde en daar vanaf de nestkast invloog met voer voor de kids. Voor deze foto’s heb ik echt uren schuil gestaan, camera op statief en hopen dat de pimpel zou landen met zijn kop mijn kant op. En dan moest ik nog snel reageren, als het lang duurde dwaalden mijn gedachten af en oeps…was ik weer te laat. Maar wat ik voor ogen had, is gelukt.

pimpelmees

pimpelmees

 

7 Comments

 1. Hahahahaha…. op de eerste foto heeft hij een prachtige punkkuif 🙂 Hele leuk deze pimpel Willie en zelfs met een lekker hapje voor zijn kroost.

  Groet, Helma

 2. Je geduld is goed beloond, Wil. Een hele fijne serie van de pimpelmees op een mooi takje en tegen een fraaie achtergrond!
  Goed om te zien allemaal.

  Groeten, Larry

 3. Wat een prachtige foto’s! Vooral de eerste met dat kuifje omhoog.
  Je zou toch bijna naar Overijssel verhuizen voor zoveel schoonheid!
  Marianne x

  Marianne

Comments are closed.