Roodborst juveniel

Meestal maken we zelf een kerstkaart van een foto die manlief of ik gemaakt heeft. Vaak is dat een Roodborst, een Roodborst in de sneeuw of in de Hulst. Deze zomer heb ik verschillende foto’s kunnen maken van Roodborsten en dan veelal een juveniel.

De Roodborst op een tak van de Hulst, leuke tegenlichtjes rondom, maar niet te gebruiken voor een kerstkaart, er zijn nu zoals je weet geen juveniele vogels.

Nog zo’n schatje in het groen, de foto kon ik gewoon lopend langs een weg maken. Eerst hoorde ik de vogel zachtjes zingen en zag hem al snel zitten.

Een echte tegenlichtopname, “kerstballen” op de achtergrond 🙂 . De vogel heb ik iets opgelicht maar wilde het tegenlichteffect toch houden.
Dus geen kerstfoto van mijn hand dit jaar, maar manlief heeft prachtige foto’s gemaakt in Eindhoven bij Glow en daar hebben we een keuze uit gemaakt.

5 Comments

 1. Wat ziijn ze leuk he, die roodborstjes…en zingen kunnen ze, zelfs als het nog donker is…in deze periode van het jaar.
  Mooie foto’s, de zingende tegenlicht roodborst is prachtig.

 2. Hoi Willie,
  dit zijn dan misschien geen kerstkaarten maar ze zijn wel heel erg mooi.
  Deze juveniel heb je echt heel mooi weten te “vangen”.
  De tegenlicht foto is een plaatje om te zien.
  Ik mag dit echt graag zien 🙂

  Groet, Helma

 3. De tweede vind ik prachtig met de juveniel tussen de hulsbladeren. Maar ook de laatste met de opengesperde snavel met de kerstballen op de achtergrond is top gevangen.
  Gelukkig heb je nog wat achter de hand, het archief van je man. 🙂 Een prachtige serie van een overweldigende lichtshow. Ik ben wel benieuwd welke gekozen is als kerstkaart.

 4. Mooie serie weer, met de laatste als favoriet wat mij betreft. Het mag dan wel geen kerstkaart zijn, hij staat er wel prachtig op met die wijd open gesperde snavel mooi in het zachte tegenlicht.
  Wij hebben hier al jaren iedere winter een roodborstje in de tuin. Tot nu toe heeft hij zich niet verwaardigd om zich in november of december te laten zien. We zullen samen moeten wachten op de winter, denk ik.

Comments are closed.