Ruinen

Vrijdag een week geleden zijn we voor een week naar Ruinen gereden. Voorheen heette de camping “de Wiltzang”, nu is het overgenomen door Euro Parcs en heet het EuroParcs Ruinen. We logeerden in een mooi vier persoons huisje omringd door bomen. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen in de omgeving en dat hebben we ook gedaan. Al was het wel vervelend dat op de zaterdag bij mij een stuk van een kies afbrak en dat manlief een ontsteking in zijn kaak kreeg. ’s Maandags heb ik een afspraak bij een tandarts in Meppel kunnen maken en die heeft bij mij de scherpe kantjes eraf geslepen ( is nu inmiddels gevuld door mijn eigen tandarts ) en bij manlief moest de kies getrokken worden. Maar een paracetamol doet soms wonderen en hebben we best een mooie week gehad.

Je weet dat ik van de vogeltjes ben en ik hoopte op een Paapje, een Roodborsttapuit, wie weet een Tapuit en ga zo maar door. Maar ik heb niets van dat al gezien, nog niet eens een meeuw of een eend in het water. Jonge, jonge waar gaat dat heen…

Bij het huisje had ik wel een ‘vogelplek’ gemaakt, op de tuintafel een mooie stronk gelegd, pelpinda’s en havermout gekocht. Koolmezen waren er in overvloed, nou ja een stuk of vier, roodborstjes… op een gegeven moment wel vier! De boomklever kwam elke dag en twee eekhoorns, dat was natuurlijk erg leuk. Gewoon buiten zittend heb ik daar foto’s van kunnen nemen.

Eerst maar het eekhoorntje, wat zijn ze supersnel.

eekhoorn

 

eekhoorn

 

eekhoorn

 

roodborst

Roodborst

 

boomklever

De boomklever in een aandoenlijke pose.

 

7 Comments

  1. Hé wat leuk, toch weer even in Drenthe.
    Ach wat vervelend dat jullie uitgerekend daar problemen kregen met respectievelijk de kies en de kaak.
    Jammer dat je niet de vogels kreeg te zien waar je op hoopte, maar deze serie maakt veel goed. Ik vind het een geweldige serie.

Comments are closed.