Schaalsmeerpolder

Gistermiddag hebben we een paar mooie uurtjes gehad in bovenstaande polder. Een goeie tip van een stel vrienden die daar in de buurt wonen. Het weer was heerlijk, overal om ons heen hoorden we Grutto’s en Tureluurs. Groepen Brandganzen vlogen over ons heen en zaten in de weilanden. Aan het begin van de wandeling zagen we een Grutto vlak langs een sloot zitten. Ik ging de dijk daar tegenover naar beneden, pakte mijn spullen, ging werkelijk tijgerend door de prut en brandnetels richtig Grutto. Door mijn spijkerbroek heen voelde ik het prikken… Was dat helemaal niet nodig geweest… de vogel gedroeg zich als een volleerd model.

Grutto

Grutto

Grutto

Dit is een weer heel ander beeld, in het landschap met fabriek “De Tijd” van Wessanen op de achtergrond.

Brandganzen

Brandganzen op het land, regelmatig landden er Brandganzen bij. De vleugels geven zo’n apart geluid!

Brandganzen

Brandganzen en daken van huizen.

Boerenbedrijf

Deze wil ik ook laten zien, ik vind het zelf een heel leuk beeld met de spiegeling erbij. Een gebied om zeker weer naar terug te gaan.

 

6 Comments

 1. Wat een leuke blog. De grutto, mijn favoriete weidevogel….en sommigen zijn behoorlijk tam. Dat tijgerend benaderen is herkenbaar, deed ik afgelopen donderdag nog in de poelgeest polders, maar ook deze grutto was totaal niet bang.
  ook leuk om zo’n groep brandganzen te zien, die zie je hier weer veel minder.
  groetjes Ghita

 2. Heel fijn werk heb je daar gemaakt, Wil. Prachtig, die Grutto op een polletje met de ganzen in de achtergrond. Die op het hek met de fabrieken er achter vind ik ook fraai! Industrie en weidevogels, geweldig toch! Ook een mooi overzicht van de Brandganzen in een fijn landschap, bij de laatste heb je de weerspiegeling goed gepakt!

  Groeten, Larry

 3. Hoi Willie, ze zijn weer mooi, ik ben er toevallig jl zondag geweest, je fototentoonstelling in de poelboerderij was er helaas niet meer.

  Groet Jos.

  jos van streepen

Comments are closed.