Schotse hooglander met hond

Gisteren tijdens mijn “vouwfietsrondje” in de duinen ben ik heel weinig tegengekomen wat interessant was. Toch besloot ik door te fietsen naar het Doornvlak, daar staat de hut waar ik de Geoorde Futen een paar weken geleden heb vastgelegd. Er was  een vogelaar die eigenlijk weg wilde gaan omdat er niets te zien was, maar besloot om even te blijven kletsen :-). In de plas voor ons stond een Schotse Hooglander op een eilandje in het water. Er vloog nog een Bruine Kiekendief  en even later een Blonde Buizerd. En er racete een zwarte hond voor de hut langs in een tempo, niet normaal, op weg naar de hooglander. Die liep al snel van het eilandje af het water in, het is daar niet diep,  ik verwachtte dat de hond op de horens genomen zou worden. Dat gebeurde gelukkig niet, maar de koe was wel heel onrustig. Later hoorden we heel in de verte een vrouw haar hond roepen, die natuurlijk niet luisterde.  De andere vogelaar heeft de boswachter gebeld, de hond ging verder de duinen in en de afloop heb ik niet afgewacht.

Schotse hooglander

 

Schotse hooglander

 

Schotse hooglander

 

Schotse hooglander

 

 

6 Comments

 1. Hoe apart de foto’s ook zijn, dit is ongezien… als eigenaar van een hond ben je verantwoordelijk voor zijn doen en laten. Een hond op dergelijke plek niet aangelijnd houden is totaal uit den boze. Hopelijk liep alles goed af voor mens en dier.

 2. Het heeft je wel mooie foto’s opgeleverd trouwens 😁 en een top foto als de hond toch op de horens genomen was…. Ach ja… beter maar dat het niet gebeurd is.
  Zoals al gezegd is, weet je vaak de reactie al van het baasje 😒
  Het is zo simpel; aangelijnd houden.
  Groet, Geert

 3. Mooie foto’s, maar ik begrijp met de beste wil van de wereld niet, dat er nog altijd mensen zijn die hun hond maar los laten lopen in de natuur.
  Fotomaatje en ik zagen eens een hond die achter een sprong reeën aan ging op de heide. Toen ik de eigenaar van de hond later op dit gedrag aansprak, kregen we de welbekende riedel te horen: ‘Ik heb hem wel onder appèl hoor, die hond doet geen vlieg kwaad.’ Kwaaier kun je mij niet krijgen op zo;n moment, maar ik heb me maar weer ingehouden.

Comments are closed.