St. Mary Magdalena, Pulham Market

Er zijn bloggers die ik volg en dan regelmatig geniet van hun verhalen en foto’s van mooie kerken en fraaie oude begraafplaatsen. Nu dacht ik ‘laat ik dat ook proberen’. We hebben lieve vrienden in Engeland wonen en daar ga je niet voor een dagje heen maar dan maak je er een mooie vakantie van. Tijdens zo’n vakantie bezochten we de kerk van hun  dorp Pulham Market.

 

St. Mary Magdalene

De kerk is van begin 14e eeuw, de toren is 17e eeuw en van leisteen.  Regelmatig is er wat gerestaureerd en dan vooral het inwendige van de kerk. Er hangen acht bellen in de klokkentoren en deze worden op zondagen, begrafenissen en trouwerijen geluid. Voor elke gelegenheid een verschillende melodie, het orgel is van 1638.

 

St. Mary Magdalene

De kerk heeft een houten, bewerkt plafond.

 

Hieronder volgen wat detailfoto’s van de kerk.

St. Mary Magdalene

St. Mary Magdalene

St. Mary Magdalene

St. Mary Magdalene

Dit is toch prachtig. zie je het voor je…steentje voor steentje, wat een resultaat! Links zie je al iets van het kerkhof, de eerste begrafenis was in 1638, ik laat je wat zerken zien.

 

St. Mary Magdalene

St. Mary Magdalene

Prachtig de verschillende mossen op de stenen!

St. Mary Magdalene

St. Mary Magdalene

St. Mary Magdalene

En kijk de omgeving, wat een rust!

St. Mary Magdalene

En dit is dan de laatste foto, als je het niet erg vindt, volgt er later nog een kerk/begraafplaats blog 🙂

Met dank aan Marianne voor de informatie!

7 Comments

  1. Deze kerk met kerkhof overtreft alle verwachtingen. Ook mooi dat je er binnen kon kijken. De grafstenen zijn wel heel oud en ook prachtig met de korstmossen erop. Ik heb genoten van deze prachtige serie.

  2. Of ik het erg vind dat er een eventueel vervolg komt …?
    Zeker niet, Willie! Wat een mooie oude kerk. En wat heb je er prachtige serie van gemaakt. Je weet ons meteen te overklassen door ook een kijkje in de kerk te nemen en 8 klokken in de toren hebben mijn fotomaatje en ik hier nog niet gezien.Ook de begraafplaats heeft je prachtige foto’s opgeleverd met die korstmossen en tot slot het vogeltje. Kortom: ik heb er van genoten!

Comments are closed.