St. Mary the Virgin in Warbleton/ Heatfielt, Sussex

Vervolg vorige blog. Na een week Norfolk reden we naar Sussex waar we in een dorpje een mooie huisje hadden gehuurd. De omgeving was prachtig, vooral om te lopen, wat Marianne duur kwam te staan, zij struikelde over een veter en brak haar arm en heup, vreselijk. Dat werd een ziekenhuisopname voor haar, maar wij zijn toch maar blijven genieten, je bent er dan toch. Zo liepen we vanuit het dorpje langs de weg richting een mooie oude kerk uit de dertiende eeuw. Terug konden we door de weilanden richting het huisje lopen, werkelijk schitterend.

Van de kerk, St. Mary the Virgin, laat ik wat foto’s zien en natuurlijk het bijbehorende kerkhof.

St. Mary the Virgin

 

St. Mary the Virgin

 

St. Mary the Virgin

 

St. Mary the Virgin

 

St. Mary the Virgin

 

St. Mary the Virgin

Natuurlijk ging ik ook op zoek naar een vogel, hier een Putter.

St. Mary the Virgin

Mooi zo in de natuur.

roodborst St. Mary the Virgin

Roodborst.

St. Mary the Virgin

 

St. Mary the Virgin

Vooraanzicht.

St. Mary the Virgin

En na al die oude graven een gedeelte met nieuwe, leven en dood blijven doorgaan.

We hadden ook een ontmoeting met een koster, caretaker, hij nodigde ons uit om samen de toren in te klimmen en zo van het uitzicht te genieten, dat was echt super!

 

ps. met Marianne gaat het weer goed!

8 Comments

 1. Wat een schitterend land is het toch. Sommige dorpjes hebben een hoog ‘Hans en Grietje’ gehalte. Je blijft er foto’s maken ­čĹî
  Goed te horen dat het met Marianne weer beter gaat.
  Groet, Geert

 2. Mooie schilderachtige plaatjes vooral die met dat puttertje van ik een uitschieter. De tijd is daar echt stil blijven staan.
  Ze zeggen wel eens een ongeluk zit in een klein hoekje in dit geval een veter. Hier zit je niet op te wachten. Beterschap.

 3. Wat een mooie beelden, lijkt zo uit een reisgids van dat gebied te komen. Bijzonder dat puttertje en roodborstje. Van roodborstjes hoor ik wel eens dat zij de ziel van een overleden dierbare zijn en dan nog regelmatig hun dierbaren op komen zoeken. Misschien was dit wel z’n roodborstje.
  groetjes Ghita

 4. Wat een dramatische gevolgen voor Marianne. Dan ook nog eens twee breuken. Sterkte en beterschap voor haar.

  Het lijkt net alsof ik zo een Netflix-serie ben binnengestapt. Prachtig. De kerk en de grafstenen lijken ouder dan die oude kerken en grafstenen in Nederland, maar dat zal wellicht door de soort stenen komen die ze daar gebruiken. Het is echt een prachtig serie.

  De foto┬┤s van de vogeltjes op de grafstenen vind ik de kers op de taart.
  Jetske, het gaat inmiddels goed met haar, gelukkig wel.

 5. Zo’n struikelpartij gevolgd door een val komt nooit gelegen, maar in zo’n vakantie al helemaal niet. Beterschap voor Marianne.
  Maar wat heb je weer een mooi foto’s gemaakt. Een mooi bouwwerk weer die oude kerk, je raakt niet uitgekeken op alle details. Maar ook de begraafplaats met de oude zerken is de moeite waard. Het verschijnen van het puttertje en het roodborstje maakt het helemaal af.

  met Marianne gaat het weer goed.

Comments are closed.