Torenvalk (Falco tinnunculus)

Er is een kleine verbouwing gaande in de woonkamer. Waar een glazen pui was/is, is het afgetimmerd met houten platen. Zit al vijf dagen in een soort “gevangenis” en dat benauwt me af en toe. Dus gisteren was ik blij dat het weer een beetje vriendelijker was dan voorgaande dagen. Ondanks de harde zuidenwind besloot ik de fiets te pakken en de polder in te rijden. Bij de Lage Hoek leek ik een torenvalk te zien die op een hek neerstreek, rustig ben ik afgestapt en door de camera kon ik zien dat het zeker een torenvalk was. Met mijn 300mm. heb ik wat foto’s kunnen nemen voordat ze weer wegvloog. Zelf vind ik het wel leuk om wat van de omgeving te zien, een close up is ook super maar een beetje afwisseling in de foto’s mag wel.
En toen moest ik de storm tegen naar huis trotseren en werd natuurlijk regelmatig ingehaald door E bikes. Dat heb je tegenwoordig constant en dan zeg ik tegen mezelf: ” Je doet het goed meissie, gewoon op eigen kracht.” Goed voor geest en spieren. Pas als de benen niet meer willen koop ik een E bike.

torenvalk (Falco tinnunculus)

 

5 Comments

  1. Hoi Willie
    Heel mooi hoor, zo’n totaal beeld, het hekje, de polder, in de verte de huizen en dan de torenvalk op het hekje, in zijn natuurlijke habitat.
    succes verder met de verbouwing
    groetjes Ghita

Comments are closed.