Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus)

Omdat het gisteren zulk mooi was, besloten we eensklaps naar de Amsterdamse Waterleidingduinen te gaan. Broodjes gesmeerd, pakjes drinken gepakt en hupsakee de auto ingestapt.  We wisten in welk gedeelte van het AWD de vogel zat, dus konden we direct naar die plek lopen. Daar stonden al meer fotografen te wachten totdat de vogel zich goed liet zien. Hij liep nogal verscholen in de diepte te foerageren. Maar na een klein uurtje kwam hij naar boven en konden we hem vastleggen. Al snel verdween hij weer en ik vond het licht eigenlijk te fel. Zon is natuurlijk heel fijn behalve als je fotografeer. Dus besloten we verder te lopen en te kijken of we een vosje zouden zien. Dat gebeurde niet maar wij hadden alweer heel wat stapjes gedaan en dat is ook elke dag het streven van ons. Het liefst 10.000 maar dat lukt de meeste keren niet, gisteren gingen we er dik boven!

Ik wilde toch wel weer graag naar het zwartbuikwaterspreeuwtje, het is zo’n leuke vogel, vooral in zijn doen en laten. Het liep al tegen half vier, het licht werd wel veel minder, dus de iso moest flink omhoog. Maar wat heeft de vogel mooi voor ons geposeerd en hij liet ook nog een mooi zacht riedeltje horen. Ik heb veel foto’s gemaakt en het was een hele uitzoekerij, maar deze laat ik jullie zien.

Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus)

Deze is gemaakt tijdens het felle licht, het water kleurt wel mooi goudgeel.

Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus)

De hele tijd ving de vogel kleine kreeftjes.

Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus)

Spetter de spet!

Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus)

Hier zie je de snavel een beetje open tijdens een riedeltje.

Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus)

Boven op één van de begroeide paaltjes.

Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus)

Hier een foto mooi van de voorkant en zo leuk de pootjes nog zichtbaar in het water.

Dat was dan de vierde keer in een aantal jaren dat ik de zwartbuikwaterspreeuw gezien heb en gefotografeerd. Drie keer in het AWD en een keer in Duitsland hopelijk komen er nog vele keren!

 

 

7 Comments

  1. Prachtige serie van deze soort, Wil, mooi belicht en fijne details!!!!!! Ik vind ze allemaal heel fraai, maar die twee met het kreeftje vind ik TOP!!!!

    Groeten, Larry

  2. Wat leuk dat je de waterspreeuw ook hebt gevonden en wat heb je hem er mooi op staan, zo mooi dat je de waterdruppels nog ziet op zijn rug. Het is een heel leuk vogeltje , ook om gewoon te observeren.
    groetjes Ghita

Comments are closed.