Tuinvogels

Vanmorgen was het stralend weer en ik besloot in de tuin te gaan “rommelen”. Wat kattenstront wegscheppen, bah, een beetje onkruid trekken, gewoon “rommelen”. Heerlijk! En omdat het weer zo goed was, besloot ik dat ik of wij na de lunch maar lekker moesten gaan lopen. Nou, dat was veel te optimistisch, het begon te regen en geen klein beetje ook, de tuin staat weer blank.

Maar wat zijn er veel vogels in de tuin, ik zit nu achter de computer met een heleboel tjilpende RingmussenĀ  op de achtergrond. Gisteren telde ik er ongeveer 25, allemaal lekker zittend in de Haagbeuk.

Ringmus

Hier een zestal Ringmussen (Passer montanus)

Verder zijn er Vinken, Merels, Huismussen, Groenlingen , Turkse Tortels en af en toe de Roodborst.

Groenling

Groenling (Chloris chloris) hier zittend op een tak van de Krentenboom peuzelend aan een knop.

Groenling Chloris chloris

Hier het vrouwtje Groenling (Chloris chloris) iets minder kleurig maar ook erg mooi.

Vorige week kwam er een groepje Putters (Carduelis carduelis) in de voortuin, ze foerageerden op de Lavendel. Op de Lavendel dat had ik nog nooit gezien, maar het leek goed te smaken. Heel voorzichtig heb ik de voordeur op een kier gezet en zo heb ik een foto kunnen maken.

Putter Carduelis carduelis

Door het grijs van de Lavendelstruikjes lijkt het een ijzige foto, toch nog een beetje winter…

En tot slot de Roodborst (Erithacus rubecula).

roodborst Erithacus rubecula

 

9 Comments

 1. Hallo Willie,
  Wat heerlijk om een tuin te hebben met zoveel leuke vogeltjes. Prachtig al die ringmussen. Leuk roodborstje en wat een geweldige foto van het puttertje, de kleuren van de takjes en de achtergrond geven inderdaad een winterse aanblik. Laat maar komen hoor, de winter…met vorst en rijp…
  Ik wens jou en jouw naasten alle goeds en gezondheid voor 2021.
  groetjes Ghita

 2. Mooi, Willie, het lijkt bijna een soort klein Avifauna, die tuin van jullie. Daar kan ik slechts met een tikkie jaloezie naar kijken. Voordat we hier weer zoveel vogels in de tuin hebben, moet er eerst weer een pak sneeuw vallen, vrees ik. Vooral de foto van het puttertje in zijn winters aandoende omgeving vind ik erg mooi.

 3. Wat een fijne tuin heb je Willie.
  Mooie soorten heb je gefotografeerd… oftewel genieten šŸ‘
  Wat heb je veel ringmusjes, heel wat meer dan hier in de tuin.
  Groet, Geert

Comments are closed.