Voorjaar?

De laatste week is al voorjaarsachtig en wat is dat heerlijk na al het grijze weer. Langs de weg bij het Heilooerbos staan allemaal Krokussen aan de voet van verschillende beukenbomen. Heel fijn om te zien en te fotograferen.

Krokus

De Grutto’s komen het land ook al weer binnen en ik fiets steeds naar Weijdemeer om te kijken of ze hier ook al gearriveerd zijn. Geen Grutto’s, wel zag ik een groep Scholeksters op een eilandje. In een sloot zwom een stel Futen, er werd niet gebalst maar ze bleven dicht bij elkaar zwemmen, dat baltsen zal niet lang meer duren. Ik ben aan de slootkant gaan zitten (kwam onder de modder thuis) en heb ze zo laag mogelijk gefotografeerd.

Fuut

Wat zal het leuk zijn als ik ze met jongen kan fotograferen, ik houd ze in de gaten!

 

6 Comments

 1. Deze post had ik ook nog niet gezien.
  (ben erg druk met verhuizen van dochterlief. Van Amsterdam naar Osdorp en van Osdorp naar Zwaag (met alles wat erbij komt van verven, etc etc.
  Deze foto’s geven me echt een heerlijk gevoel van lente. Buiten stormt het en regent het maar deze krokusjes maken me blij 🙂
  Groetjes, Helma

 2. Wat een natuurexplosie afgelopen week. Ineens was het overal paars van de krokussen. zongen de vogels en kregen de dieren last van lentekriebels. Mooi vastgelegd, de kleurenpracht van de krokussen en dan die prachtige futen….jammer dat ze geen dansje gingen doen…. (baltsen)

 3. Wat een kleurenpracht. De eerste foto van de krokussen vind ik heel mooi. Mooie scherpte/diepte.
  De fotoserie van de futen zijn ook heel mooi. De foto van de poetsende fuut is mijn favoriet. Zou wel mooi zijn als je ons hier t.z.t. ook nog de jongen laat zien.
  Het voorjaar vind ik de mooiste tijd. Het is wel even wennen dat we al zo snel het voorjaar inrollen.

Comments are closed.