Zandvoort aan Zee

Afgelopen week kreeg ik van Jos van Streepen een mail met een foto van een vleermuis. Deze foto had hij gemaakt in het AWD, de vleermuis hing in een overkapping. Omdat we toch nog een keer voor de Wilde Zwaan daar naartoe wilden gaan, leek het ons ook leuk om naar de vleermuis uit te kijken. Donderdag was een prachtige dag en we hebben weer heel wat kilometers gelopen. Omdat we geen WZ zagen en ook de vleermuis niet aanwezig was, besloten we naar het strand te lopen. Er stond een pittige zuidwester…we werden gezandstraald. We gingen met de wind in de rug lopen en zagen al snel Drieteenstrandlopers. Heel voorzichtig heb ik de camera uit mijn rugzak gepakt en voor me gehouden. Ik moet er niet aan denken dat er ergens zand tussen komt. Ze waren zo super druk en renden van hot naar her….naar de zee en dan kwamen er reuzengolven…dus renden ze weer terug. Na verloop van tijd was mijn broek nat, mijn jas bleek later vol kringen van het zoute water te zitten. De flappen van mijn rugzak zwiepten tegen mijn gezicht, van het knielen kreeg ik een soort stratenmakersrug, koud dus:-) Je voelt dat je leeft en dat hoop ik nog vaak te voelen!

Drieteenstrandloper

Een groepje van drie.

Drieteenstrandloper

Drieteenstrandloper

Steeds dichterbij.

Drieteenstrandloper

Op deze foto zie je het zand voor de vogel en maar peuren en peuren.

Drieteenstrandloper

Ik vind deze wel leuk door het bewegende water bij de poten, de vaart zit er een beetje in.

Drieteenstrandloper

Nog even en de golven gaan over de vogel heen.

Drieteenstrandloper

Later was er tijd voor een poetsbeurt en schudde het Drieteentje zich uit. Alle foto’s zijn met hun koppen in de wind gemaakt. Een tegenlichtopname durfde ik niet te maken vanwege de camera en het zand. Toen we thuis kwamen las ik op mijn Fitbit dat we zo’n 18 kilometer gelopen hadden! Voor de Drieteenstrandlopers heb ik ook nog gerend met bepakking op mijn rug…om negen uur lag ik op bed!

 

6 Comments

 1. Prachtige serie van die leuke strandrennertje. Mooie lage standpunten. Een serie die mij doet beseffen dat ik deze winter te weinig aan zee ben geweest.
  groetjes Ghita

 2. Geweldig mooie serie laat je zien, Wil!!! Prachtige, zachte kleuren en natuurlijk 😉 vanuit een schitterend standpunt gemaakt! Hele fraaie houdingen en achtergronden! Kortom, Top!

  Groeten, Larry

 3. Hi Willie,

  eindelijk heb ik eens op je site rondgekeken en ik ben niet teleurgesteld! Mooie foto’s, leuke blog, kortom: hier kom ik vaker terug!

  Goed te lezen dat de 3Teners er nog zijn, ik ben al een tijd niet aan het strand geweest, zit nu telkens in de AWD.

  groeten, Frank

 4. Hoi Willie,

  Helaas geen vleermuis, ik ben er inmiddels achter dat het een watervleermuis is.
  Gelukkig waren er wel drieteenstrandlopertjes, kleine druktemakertjes zijn het en die zijn ook erg leuk om te fotograferen, mooie serie van gemaakt!

  Groet Jos.

  jos van streepen

Comments are closed.