Grote Zaagbek

Gisteren hebben we weer een heerlijke dag in het AWD gehad. Inspannend ook, lopend naar het station, daarna met trein en bus om de ingang bij Zandvoort te bereiken. Dan zijn we aan koffie toe en daarna gaan we snel de duinen in. We vroegen aan elkaar wat is je doel? Van manlief was het doel de Wilde Zwanen… niet gezien ­čÖü┬á Mijn doel was de Houtsnip, Kuifmees, ook Wilde Zwanen enz. Ook niet gezien maar wat maakt het uit, het is genieten daar en er is altijd wel wat te zien. Erg leuk en mooi waren de Damherten, wat waren ze makkelijk te benaderen! Reinaart de Vos kwam niet tevoorschijn, jammer. Het is altijd leuk om zo’n mooi vosje te zien, ik noem het altijd de Wolf…je moet het een beetje spannend maken, niet waar? Gelukkig waren daar de Zaagbekken twee vrouwen en die vind ik bij de zaagbekken eigenlijk mooier dan de mannen. Omdat er nogal veel riet aan de waterkant stond, heb ik ze niet op ooghoogte kunnen fotograferen. Wat voor mij bijna een doodzonde is… Maar ik heb er toch leuke foto’s aan overgehouden, oordeel zelf!

Grote Zaagbek

Fraai punkkapsel!

Grote Zaagbek

Met zijn twee├źn, de voorste is donkerder bruin dan de achterste.

Grote Zaagbek

Relaxed in het zonnetje met wat Kuifeenden ervoor.

Later heb ik nog plat op de grond gelegen bij een stuk waar geen riet was, in de hoop dat een andere Grote Zaagbek daar tevoorschijn zou komen. Dat gebeurde niet maar wie weet een volgende keer. Voldaan hebben we bij de Oase een kop koffie gedronken voordat we de reis terug weer aanvaarden. Een kilometer of zestien stond er op de GPS, prima toch?

 

5 Comments

 1. Wat jammer dat jullie geen wilde zwanen hebben gezien. Ik was er op zaterdag 14 februari en toen vond ik het aantal al veel minder dan een week eerder. Zouden ze alweer huiswaarts gekeerd zijn. Maar die prachtige zaagbekeenden maakten het toch wel goed, heel mooie foto’s.
  groetjes Ghita

 2. Herkenbaar gebeuren, Wil, een idee in je hoofd hebben van wat je (allemaal) wil zien en dan met heel iets anders
  thuis komen.
  Maar deze foto’s zijn beslist geen troostprijs, hele fijne beelden van deze mooie vrouwen!

  Groeten, Larry

 3. Hoi Willie, ik was gisteren ook in de AWD en er waren niet zoveel vogels die vast gelegd wilden worden, ik heb wel een slapende vleermuis op de plaat gezet.
  De vrouwtjes grote zaagbek staan er goed op zo in het milde zonlicht.

  Groet Jos.

  jos van streepen

Comments are closed.