Zwarte mees

De Zwarte Mees kwam elke dag een paar keer bij het huisje. De eerste dag had ik gelijk al voer gestrooid en dat hadden ze snel in de gaten. De derde dag vlogen Kool- Pinpel- en Zwarte mees af en aan. Omdat ik de Zwarte mees zelden zie, wilde ik die toch wel graag op de foto zetten. Manlief had lange stokken gescoord en in wigwagvorm neergezet.

Zwarte mees Periparus ater

Schuilzittend heb ik deze foto kunnen nemen… mooie vogel he? De tak is ook wel in orde, lekker strak. Af en toe kwam ik bij het huisje met een stronk achterop de fiets, zitgelegenheid voor de vogels. Ik ben daar niet zo makkelijk in, het is al snel te kitscherig in mijn ogen.

Zwarte mees Periparus ater

Daarom vind ik dit ook helemaal leuk, zittend in een bosje dat kleine dondertje! Welke vind jij het meest geslaagd?

5 Comments

  1. Het zijn zeker mooie vogeltjes, Wil. Lastig kiezen voor mij. BIj de eerste staat hij er prachtig en helemaal vrij op, maar de dikke tak achter hem is wel erg aanwezig. Bij de tweede storen de takjes voor hem een beetje, maar de setting vind ik verder heel mooi. Als je wilt dat ik toch kies, ga ik voor de tweede.
    Trouwens, wat maakt het allemaal uit, als je er maar plezier in hebt! 😉

    Groeten, Larry

Comments are closed.