Dag van de paddenstoel.

Vanmorgen las ik in de blog van Picpholio Nature Photography dat vandaag 24 september de Europese dag van de paddenstoel wordt gehouden. De Vliegenzwam (Amanita muscaria) is de paddenstoel van het jaar 2022. Voor mij is dit allemaal nieuws en ik krijg gelijk zin om paddenstoelen te fotograferen! Kijk even op de site van Rudi, hij laat prachtige foto’s van de vliegenzwam zien. Ik laat ook een paar foto’s van een vliegenzwam zien,  deze zijn niet nu genomen. Binnenkort ga ik een keer richting Schoorl daar staan ze meestal wel.

vliegenzwam

 

vliegenzwam

Zo’n vliegenzwam is toch wel DE paddenstoel, een paddenstoel om blij van te worden.

Bedankt Rudi!

8 Comments

 1. Wat een mooie foto’s van de vliegenzwammen. Bij de eerste is de hoed zo mooi gaaf, en met stippen. Nu zullen ze er wel afgeregend zijn… De tweede foto is ook prachtig, groot en klein bij elkaar. Ik ga hopelijk ( als het nog eens een half dagje droog is) deze week naar het bos om ze te zoeken.
  groetjes Ghita

 2. Zondermeer is de vliegenzwam ook voor mij DE paddenstoel. Ze staan nota bene de meeste jaren wel in onze tuin en toch fotografeer ik ze bijna nooit.
  Tja, als ik jouw foto’s zie, moet dat er binnenkort toch maar van komen. 😊
  Knap gedaan!
  Groet, Geert

 3. Mooie scherpte/diepte bij beide foto’s.
  Ik moet het knopje nog even omzetten, ik was nog niet aan paddenstoelen toe. De natuur houdt geen rekening met hetgeen ik aan toe ben. 😉

 4. Ik had het net gezien bij Rudi.
  Ik heb dit najaar tot nu toe één verse paddenstoelen gezien, en dat was geen vliegenzwam. En ik ga ze vandaag ook niet meer zoeken, daarvoor zit de wandeling van donderdag me nog teveel in de benen. Of ze zo mooi zullen worden als die van jou en Rudi, waag ik niet te beloven, maar ik zal vast ook nog wel een paar paddenstoelen kunnen kieken dit najaar.

Comments are closed.