Drieteenstrandloper (Calidris alba) en Steenloper (Arenaria interpres) in IJmuiden.

Afgelopen donderdag was ik met Petri op het strand en de pier van IJmuiden. Ik verwachtte er veel van vanwege de trektijd, maar de wind was niet gunstig en ja, wat mankeerde er verder aan? In ieder geval ontbrak het aan leuke vogeltjes… alhoewel Drieteenstrandlopers zijn superleuk en daar zaten en dribbelden er veel van langs het water.
Bij de auto had ik al een regenbroek aangetrokken ideaal als je laag bij de grond wilt fotograferen. Verder een bakblik met rijstzak erop en daarop mijn camera, lager bij de grond kan haast niet. Het gevolg is wel dat ik na zo’n sessie helemaal gebroken ben en de dagen erna nog.

drieteenstrandloper

Hier staat de Drieteen wat centraal maar ik vind het leuk dat de rechter vogels ook meedoen in de compositie. De vogels heb ik vanuit verschillende standpunten gefotografeerd en daardoor zijn de foto’s qua licht ook heel verschillend.

drieteenstrandloper

Tegenlichtopname.

drieteenstrandloper

Ze zijn zo snel en racen je voorbij voordat je er erg in hebt.

drieteenstrandloper

Even oogcontact.

drieteenstrandloper

In ruste, ik heb steeds gewacht totdat er een even opkeek.

drieteenstrandloper

Een leuk groepje bij elkaar, omgezet naar zwart/wit.

En dan nu de Steenloper die aan het eind van de pier liep en waar het groen van de vuurtoren in de plas water weerspiegelde.

Steenloper

Dat vind ik dan wel leuk het groen in het water, geeft een net wat ander beeld.

Steenloper

De Steenloper op steen het geijkte plaatje.

Dit was een kleine selectie uit honderden foto’s, wat een uitzoekerij is het toch altijd weer, zucht.

 

2 Comments

  1. Jeetje Willie wat mooi!!!!!
    Wel een gesleep volgens mij om ook een bakblik mee te zeulen naast je rijstzak en waarschijnlijk statief, maar….. werkelijk prachtige foto’s! Ik had graag naast je gestaan of gelegen in dit geval hihi…..
    Groetjes,

Comments are closed.